Lifecare deltar i forskningsprosjekt som er tildelt 43 mill i EU-støtte til utvikling av kunstig bukspyttkjertel

Lifecare (LIFE-ME) er et Bergensk teknologiselskap som forsker og utvikler en miniatyrisert sensor for korrekt og kontinuerlig overvåking av blodsukker for diabetikere. Selskapets patenterte teknologi anvendes i tillegg som sentral komponent ved utvikling av antigen hurtigtest for Covid-19 og måleenhet for avlesning av forskjellige biomarkører.

I samarbeid med seks akademiske partnere i Italia, Frankrike og Tyskland har Lifecare etablert prosjektet «FORGETDIABETES», med den målsetning å utvikle en kunstig og hel-automatisert bukspyttkjertel for implantering i menneskets bukhule. Den kunstige bukspyttkjertelen skal tilføre brukeren riktig mengde insulin basert på kontinuerlig avlesning av blodsukkernivået med Lifecares sensorteknologi.

– Dette er et svært ambisiøst og spennende forskningsprosjekt. Hvis det lykkes, slipper brukeren selv å måtte måle blodsukkernivået flere ganger om dagen og regulere insulintilførsel. Det hele vil skje automatisk, og være en enorm forbedring i forhold til de alternativene de har i dag, sier Lifecare Chief Medical Officer Kåre Birkeland

FORGETDIABETES har fått tilsagn på tilsammen 3,9 millioner euro, drøyt 43 millioner kroner, i støtte fra en FET Proactive-utlysning under EUs forsknings- og innovasjonsprogram Horisont 2020. Støtten er fordelt på de syv aktørene, der Lifecare får ca 570.000 euro, nær 6,3 millioner kroner. Utvikling, gjennomføring og testing av teknologien er beregnet til rundt 4,5 år.

– Foruten å være en stor anerkjennelse av det nyskapende og innovative arbeidet Lifecare og våre medarbeidere står for, innebærer tildelingen fra EUs forsknings- og innovasjonsprogram starten for en ny potensiell produktutvikling basert på vår grunnleggende teknologi, sier Lifecare CEO Joacim Holter.

Lifecare er den eneste norske bedrift som fikk midler av EU i denne runden. Tidligere år har kun to andre norske bedrifter som har fått midler fra dette programmet.

-Å nå gjennom FET-nåløyet henger veldig høyt, så den søknaden Lifecare har levert EU, har vært veldig god. Konsortiet som Lifecare er en del av, FORGETDIABETES, jobber med en spennende nano-teknologi som vil kunne få stor betydning for millioner av mennesker med diabetes dersom de lykkes, sier Kristin Danielsen, områdedirektør i Norges Forskningsråd.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Joacim Holter
CEO, Lifecare
joacim.holter@lifecare.no
+47 40 05 90 40

Rune Frisvold
COO, Lifecare
rune.frisvold@lifecare.no
+47 90 13 60 63

Informasjon er tilgjengelig på Lifecare.no:

https://lifecare.webflow.io/lifecares-sensorteknologi-er-sentral-i-et-forsknings prosjekt-som-far-43-millioner-kroner-i-eu-stotte

Deltakerene i prosjektet FORGETDIABETES er:
University of Padova, Italia (koordinator), Sant’ Anna School of Advanced Studies, Italia, Lifecare AS, Norge, Pfützner Science & Health Institute, Tyskland, Centre Hospitalier Universitaire de Montpellier, Frankrike, Forschungsinstitut der Diabetes-Akademie Bad Mergentheim, Tyskland og WaveComm, Italia.

514833_Lifecare 03.10.20 – Forgetdiabetes – Får 43 mill i EU-støtte til diabetesforskning -1